Ik

In 1983 begon ik te werken als fysiotherapeut. In verschillende praktijken verzorgde ik mensen met veel voorkomende rugklachten, masseerde ik degenen met een stijve nek en behandelde ik de patiënt met een gezwollen knie.

Al gauw werd ik geconfronteerd met de beperkingen in mijn vakgebied. De patiënten kwamen na verloop van tijd terug met dezelfde problemen of pijnklachten elders in hun lichaam. Ik ging op een andere wijze naar de klachten kijken. Wat is de invloed van persoonlijke overtuigingen, leefomgeving, karakter, (werk)druk, etc? Mijn interesse was gewekt, ik wilde verder kijken dan alleen de anatomische kant.; waardoor ontstaat een klacht en waarom juist in dat specifieke lichaamsdeel? De invloed die dit heeft op iemands welzijn bewijst voor mij de onvermijdelijke wisselwerking tussen lichaam en geest.

Door het volgen van verscheidene trainingen en mijn persoonlijke groei ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in lichaamswerk en bewustzijn. Uiteindelijk heb ik de drie jarige opleiding “Rebalancing” in 2007 succesvol afgerond. Rebalancing leert je vanuit je lichaam meer zelfinzicht te krijgen. Ik heb kennis leren maken met mijn lichaam, mijn basis, mijn grond. Ik ging het denken voorbij en leerde te voelen in het Zijn. Het lichaam toont zich steeds in het hier en nu. Ik heb geleerd hier naar te luisteren en dit te vertrouwen: mag het waar zijn?
Omdat ik meer en meer werk volgens de Rebalancing methode heb ik besloten om per 2019 volledig als Rebalancer en niet meer als fysiotherapeut volgens de BIG te werken.

Waarheid vind je nergens anders dan in je lichaam.
Vecht dus niet tegen je lichaam want dan vecht je tegen je eigen realiteit.
E. Tolle